MBJ overslagvest wintercollectie 2023

Voor de wintercollectie van MadeByJantjse heb ik gehaakt met Baby Merino garen van Drops. Vestjes en truien voor baby, peuter en kleuter. De patronen ga ik uitwerken de komende tijd, zodat ze in diverse maten kunnen worden gemaakt.

Het overslag vestje kunt u haken in maat 56 tm 68 en de patronen zijn allemaal voorzien van duidelijk uitleg en schema’s. Deze patronen zijn ook in het Engels (UK-USA termen) te bestellen en tevens heb ik er een vertaaltabel bij gedaan met Duitse en Franse haaktermen.

Het overslag vestje wordt geheel gehaakt met vasten en lossen en is niet moeilijk om te haken voor iemand die net is begonnen met haken. Dit overslagvestje wordt Top-down gehaakt, van boven naar beneden.

 • Materiaal – Drops Baby merino
 • Haaknaald – 3
 • Knopen – 6 stuks
 • Gebruikte steken:
  • lossen
  • vasten
  • granietsteek – losse en vaste om en om
 • Maten – 56 tm 68
 • Patroon is te bestellen via mijn Etsy pagina – Ga naar Etsy pagina MadeByJantsje
 • Patroon is te bestellen via mijn Ravelry pagina – Ga naar mijn Ravelry pagina
 • Bekijk de video op YouTube om de verlengde vasten te haken – .